Дослідно-експериментальна робота: досвід спеціалізованої школи № 23 м. Києва

НДЛ експериментальної педагогіки та педагогічних інновацій  – це колектив фахівців, який постійно виконує завдання, пов’язані із науковим супроводом дослідно-експериментальної роботи в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах м. Києва. Одним із таких завдань є вивчення, узагальнення та поширення досвіду експериментальної педагогічної діяльності серед освітян столиці та здійснення загального контролю за ходом експериментальних педагогічних досліджень регіонального рівня. В межах виконання вказаного завдання НДЛ експериментальної педагогіки та педагогічних інновацій  та  колектив спеціалізованої  школи І-ІІІ ступенів № 23 з поглибленим вивченням англійської мови Деснянського району м. Києва організували захід “Театральна педагогіка як засіб створення розвиваючого освітнього середовища”, який відбувся 5 листопада.

IMG_2814

Перед учасниками заходу виступили директор спеціалізованої  школи І-ІІІ ступенів № 23 з поглибленим вивченням англійської мови  Олександр Володимирович Ігнатов та заступник директора з навчальної роботи Ганна Сергіївна Долматова, які розповіли присутнім про особливості діяльності навчального закладу, дослідно-експериментальну роботу, що проводиться в закладі та запропонували долучитись до серії майстер-класів у вигляді станційної гри.

IMG_2815

Учасники заходу на власному досвіді переконались у ефективності вправ для профілактики порушень функцій зору, зняття зорової напруги та втоми («Школа здоров’я»), отримали досвід розвитку навичок сценічної мови як засобу впливу на аудиторію та виконання вправ для зняття м’язової напруги ( «Акторська майстерність»), а також використання жестів як прояву волі та емоцій («Художня асоціатива»).

IMG_2818

В процесі обговорення  майстер-класів педагогічні працівники прийшли до висновку, що  акторська майстерність, визнана важливою  складовою педагогічної діяльності, не отримує належної уваги ні в процесі професійної підготовки педагогічних працівників, ні в системі підвищення кваліфікації.  Фахівці спеціалізованої  школи І-ІІІ ступенів № 23 з поглибленим вивченням англійської мови Деснянського району м. Києва, що мають досвід формування відповідних компетентностей учнів, могли б  долучитись до розробки та апробації експериментального навчального курсу для системи післядипломної педагогічної освіти «Акторська майстерність в педагогічній діяльності».

В заході взяли участь педагогічні працівники ЗНЗ м. Києва та слухачі курсів підвищення кваліфікації Інституту суспільства. НДЛ експериментальної педагогіки і педагогічних інновацій висловлює подяку учням, педагогічному колективу та керівництву спеціалізованої  школи І-ІІІ ступенів № 23 з поглибленим вивченням англійської мови Деснянського району м. Києва за проведений захід та результативну співпрацю.

Leave a Reply