Засідання міської експертної комісії 12.02.2015 року

15395112 лютого 2015 року в Інституті післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка відбулося засідання експертної комісії з проведення дослідно-експериментальної роботи у навчальних закладах м. Києва. Порядком денним передбачалося представлення й обговорення 7 експериментальних педагогічних досліджень.
 Учасники засідання ознайомилися з результатами дослідно-експериментальної роботи «Театральний клас», що упродовж 2010–2014 рр. проводилася у СШ №23 із поглибленим вивченням англійської мови Деснянського району й ухвалили рішення про впровадження результатів експериментального дослідження в освітній процес навчального закладу. Особливий інтерес присутні виявили до дослідно-експериментальної роботи з актуальної теми: «Психолого-педагогічне забезпечення особистісно-зорієнтованої освіти на засадах гуманної педагогіки в загальноосвітньому навчальному закладі», рекомендованої до проведення на базі гімназії №75 Печерського району.


 У перебігу засідання було заслухано інформацію про перебіг і результати проведення дослідно-експериментальних робіт із окремих етапів за такими темами: «Допрофесійна та допрофільна підготовка учнів у медичних профільних класах та класах із поглибленим вивченням природничих наук в умовах співпраці загальноосвітнього навчального закладу, вищого навчального закладу та закладу охорони здоров’я» – на базі СЗШ №201 Дніпровського району; «Використання елементів музейної педагогіки в навчально-виховному процесі СШДС «Кияночка» – у СШДС «Кияночка» Шевченківського району; «Формування інноваційного корекційно-розвивального освітнього простору спеціальної школи» – на базі спеціальної школи-інтернату №16 Святошинського району; «Упровадження мультипрофільного навчання у старших класах загальноосвітніх навчальних закладів м.Києва» – на базі СЗШ №212 Деснянського району, СШ №265, гімназія №191 імені П.Г.Тичини Дніпровського району; «Морально-духовний розвиток учнів 5-9 класів на основі впровадження курсу «Християнська етика в українській культурі» – на базі СШ №23 з поглибленим вивченням англійської мови, СШ №207 з поглибленим вивченням англійської мови, школа І – ІІІ ступенів №218, СШ №249, СШ №277 з поглибленим вивченням англійської мови, школа І – ІІІ ступенів №278, школа І – ІІІ ступенів №306, ПП «Київська загальноосвітня гімназія «Грейс» Деснянського району.
 Учасники засідання експертної комісії схвально оцінили представлені ініціаторами дослідно-експериментальних робіт звітні матеріали експериментальних педагогічних досліджень й одноголосно ухвалили рішення про затвердження наданих звітів та програм наступних етапів дослідно-експериментальної роботи.

Leave a Reply